2administrate eert De Kneet/ Echte wielerkenners rijden in 2administrate outfit

De Kneet. Dat is de artiestennaam van de grootste wielerkenner van Schipluiden en omgeving. Chris Froome won deze zomer de Tour de France op de fiets, maar De Kneet knokte zich online in het spel van de website wielerkenner.nl net zo oppermachtig naar het geel. En dat leverde een schitterende hoofdprijs op, een wieleroutfit geschonken door 2administrate.

Niet dat De Kneet, alias René Gielesen, er weet van had. Welnee, hij – een voetballiefhebber pur sang – had eind juni gewoon vijftien namen op de startlijst van de Tour uitgekozen. ,,Ik kreeg een mailtje van enkele vrienden met de vraag mee te doen aan een Tourpoule op internet. Je moest een team van vijftien renners samenstellen (plus drie reserves) van wie je dacht dat ze goed zouden scoren. Die ploeg voegde je toe aan de zogenoemde  subleague van wielerkenner.nl, een klassement voor vrienden en kennissen die aan het spel wilden meedoen. Natuurlijk had ik vooral de geijkte coureurs genoteerd, Froome, Rodriguez en een paar sprinters, maar ook die Colombiaan van Movistar, Quintana. Toevallig had ik onthouden dat hij eerder dit jaar een koers had gewonnen met nogal wat klimetappes erin. Dus leek me dat wel een goede keuze’’, vertelt René, in het dagelijks leven coördinator dienstverlening bij Centric.

Met Quintana voer de zilvervloot binnen voor De Kneet. De Zuid-Amerikaanse vlieg, door vrijwel niemand in de subleague Schipluiden gekozen, verzamelde een karrenvracht aan punten. Het werden er zoveel dat René met zijn ploeg de concurrentie tot figuranten degradeerde. Het eind van het liedje was een klinkende zege.

Een overwinning om des keizers baard, veronderstelde De Kneet, die van een andere deelnemer hoorde dat hij bovenaan was geëindigd. ,,Leuk, zo’n spelletje winnen, maar mij was echt niet bekend dat Bob (directeur van 2administrate, red.) een prijs beschikbaar had gesteld. Werd ik afgelopen week plotseling gebeld door Bob. Of ik even naar zijn kantoor kon komen om de overwinning te vieren. De wieleruitrusting die ik heb gekregen, is geweldig. Nu zie ik er waarschijnlijk een stuk flitsender uit als ik op mijn racefiets klim, hahaha.’’